fbpx

THAISE GELE CURRY MET KIP EN KIKKERERWTEN

Thaise gele curry

26 mrt THAISE GELE CURRY MET KIP EN KIKKERERWTEN

Een heerlijk verwarmend, iets pittig, gerecht!

Wat heb je nodig voor 4 personen? (of zoals ik; 2 dagen voor 2 personen):

  • 200 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram, uitlekgewicht 240 gram)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode uien
  • 6 stengels bosui
  • Fairtrade original Thaise gele curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 240 gram (ongekookte) zilvervliesrijst

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking;
  • Was en snijd de groenten in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Houd de helft van de bosui apart;
  • Verhit een wok- of hapjespan en bak de currypasta op hoog vuur kort even aan;
  • Voeg de kipblokjes toe en bak deze gaar;
  • Voeg de groenten toe en bak even kort mee;
  • Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat het op laag vuur even sudderen totdat de groenten beetgaar zijn;
  • Verdeel de curry over diepe borden. Garneer met de overige bosui. Serveer met rijst.

 

Eet smakelijk!

Groetjes Susan