fbpx

THAISE GELE CURRY MET KIP EN KIKKERERWTEN

26 mrt THAISE GELE CURRY MET KIP EN KIKKERERWTEN

Een heerlijk verwarmend, iets pittig, gerecht!

Wat heb je nodig voor 4 personen? (of zoals ik; 2 dagen voor 2 personen):

  • 200 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram, uitlekgewicht 240 gram)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode uien
  • 6 stengels bosui
  • Fairtrade original Thaise gele curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 240 gram (ongekookte) zilvervliesrijst

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking;
  • Was en snijd de groenten in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Houd de helft van de bosui apart;
  • Verhit een wok- of hapjespan en bak de currypasta op hoog vuur kort even aan;
  • Voeg de kipblokjes toe en bak deze gaar;
  • Voeg de groenten toe en bak even kort mee;
  • Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat het op laag vuur even sudderen totdat de groenten beetgaar zijn;
  • Verdeel de curry over diepe borden. Garneer met de overige bosui. Serveer met rijst.

 

Eet smakelijk!

Groetjes Susan