Let op met te veel rood vlees!

Eet je vaak en veel vlees(waren)? Let dan even op…
Het is niet gezond om meer dan 300 gram rood vlees per week te eten.

Rood vlees is vlees van runderen, varkens, schapen en geiten.
Ook al ziet het er na bereiding niet meer rood uit, toch hoort het tot deze groep.

Het gaat zowel om onbewerkt rood vlees als vleeswaren op brood.

Ik kies voor magere vleeswaren?
Dan nog steeds is het rood vlees en te veel wordt in verband gebracht met gezondheidsklachten zoals diabetes type 2, kanker en beroerte.

Wit vlees?
Wit vlees komt van kip en ander gevogelte.
Het is verstandig in totaal niet meer dan 500 gram vlees per week te eten.

Wat dan??
Wissel af tussen dierlijke en plantaardige eiwitproducten.
Een voorbeeld van een weekindeling kan zijn:
1 dag vis, 1 dag peulvruchten gecombineerd met een volkoren graan, 1 dag noten (24 gram), 2 dagen rood vlees en 2 dagen kip of ander gevogelte.
In plaats van het vlees kun je ook tofu, tempé of ei nemen.

 

<<< lees meer recepten en tips!

Delen via

Bekijk meer