Zuurkoolschotel

Mmmmm, dit gerecht wordt lekker zoet door de zoete aardappel en rozijntjes.

En, het fijne is, het past precies in je dagmenu wanneer je bij ons een afslank- of fit met voeding programma volgt.

Wat heb je nodig?
-4 personen-

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gr zuurkool (naturel)
  • 1 appel (of banaan/ananas)
  • Handje rozijnen
  • 75 gr geraspte 30+ kaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Evt. klontje roomboter
  • Evt. scheutje melk

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de zoete aardappelen in zo’n 10 minuten gaar met eventueel een snufje zout.
  • Giet de aardappelen af. Voeg naar wens een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp er een romige puree van. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal. Breng deze op smaak met wat peper, zout en de kerriepoeder. Meng het goed door elkaar.
  • Snijd de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.
  • Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel en garneer met de geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin.
  • De zuurkoolschotel is klaar als de kaas een lekker krokant laagje is geworden.

Eet smakelijk!

Volg je bij ons in de praktijk een programma?
Houd overdag 20 gram 30+ kaas en een 1/2 stukje fruit over om in deze maaltijd te verwerken.

Eet smakelijk!

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!

Delen via

Bekijk meer