Een gezonde en eiwitrijke chocolade brownie. Kun je gerust zonder schuldgevoel een stukje van eten 😉
Wat heb je nodig?
- 150 gram pure chocolade (bij voorkeur minimaal 85%)
- 70 gram kokosolie
- 2 el honing
- 1 scoop chocolade eiwitpoeder
- 4 eieren
- 2 el (plantaardige) melk
- bakvorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie.
- Splits de eieren.
- Voeg de honing, het eiwitpoeder, het eigeel van 4 eieren en de (plantaardige) melk toe aan de gesmolten chocolade. Meng goed door elkaar tot een gladde massa.
- Klop de 4 eiwitten in een schone kom luchtig en schep deze voorzichtig door het chocolademengsel.
- Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak in zo’n 25 minuten gaar in de oven.
- Laat de brownie afkoelen (al is hij lauwwarm ook erg lekker!) en verdeel in 8 porties.
Eet smakelijk!