Chocoladebrownie

Een gezonde en eiwitrijke chocolade brownie. Kun je gerust zonder schuldgevoel een stukje van eten 😉

Wat heb je nodig?

  • 150 gram pure chocolade (bij voorkeur minimaal 85%)
  • 70 gram kokosolie
  • 2 el honing
  • 1 scoop chocolade eiwitpoeder
  • 4 eieren
  • 2 el (plantaardige) melk
  • bakvorm

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie.
  • Splits de eieren.
  • Voeg de honing, het eiwitpoeder, het eigeel van 4 eieren en de (plantaardige) melk toe aan de gesmolten chocolade. Meng goed door elkaar tot een gladde massa.
  • Klop de 4 eiwitten in een schone kom luchtig en schep deze voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak in zo’n 25 minuten gaar in de oven.
  • Laat de brownie afkoelen (al is hij lauwwarm ook erg lekker!) en verdeel in 8 porties.

Eet smakelijk!

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer