Zalm met rijst, spinazie en “saus”

Hmmm zelfstandig werkend kok Michaelia Rupke heeft een heerlijk recept voor ons bedacht!
Het is gezond, mager en heel erg lekker!
En, het past perfect in je dagmenu als je bij ons een afslankprogramma volgt.

 

Zalm, met rijst, spinazie en “saus”

-voor 1 persoon-

  • 60 gram basmati- of Japanse rijst (zilvervliesrijst mag ook, dit is een gezondere keus)
  • 100 gram verse zalm, met of zonder vel
  • 200 gram verse spinazie
  • 3/4 eetlepel (7,5 gram) zonnebloemolie
  • verse dille of koriander
  • 1 kardemom peul
  • 1 kruidnagel

 

“saus”

  • 1 eetlepel soya saus light ( Toko )
  • 1 eetlepel rijstazijn ( Toko )
  • 1/2 eetlepel sesamolie

 

Bereidingswijze

Zet een pan ruim water op voor de spinazie, en voeg zout toe als het water kookt.
Meng de ingrediënten van de saus.
Je gebruikt straks maximaal de helft.
De andere helft bewaar je voor een andere keer.

Was de rijst totdat het water helder is.
Voeg 90 gram water ( 1,5 x het gewicht van de rijst ) toe aan de rijst en zet op middelhoog vuur met een beetje zout samen met de kardemom en kruidnagel.
Laat rustig sudderen tot het water is opgenomen en de rijst gaar is.

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met de zonnebloemolie.
Laat deze goed heet worden ( zonder dat de olie gaat walmen ).
Doe de zalm in de pan. Bak op de huid als je zalm met vel hebt.
Laat de zalm 2 minuten bakken zonder hem te verschuiven.

Bak ook de andere kant 2 minuten.
Wil je de zalm helemaal doorbakken, dan bak je hem langer.

Was de spinazie indien nodig.
Doe de spinazie in kokend water en laat 1 minuut koken.
Giet het uit in een vergiet.
Deze techniek heet blancheren.

Leg de spinazie op je bord met wat peper.
Leg de zalm erbij en serveer de rijst (zonder kruidnagel en kardemom, haal deze er na het koken uit).

Dresseer ongeveer de helft van de saus over de zalm.
Hak de koriander of dille grof en serveer bij de zalm.

Het geheim van lekker eten zit hem vooral in kwalitatief goede ingrediënten.
Probeer dus altijd de meest verse en goede ingrediënten te krijgen.

Koop bijvoorbeeld niet de goedkoopste rijst, maar ga hiervoor naar de Toko, en zorg dat je hele verse vis hebt.
Je zult het verschil zeker merken!

 

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Nanna

Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!

[supsystic-form id=26]

 

Delen via

Bekijk meer