Wonderdieet?

Na alles te hebben geprobeerd: Atkins, Dr. Frank, Sonja, South Beach, het ziekenhuisdieet en zelfs shakes, heb ik het even opgegeven. Het diëten dan. Want het werkt niet.

De eerste weken gaat het goed, dan raak ik altijd een paar kilo kwijt. Daarna lukt het me op een of andere manier niet meer om het vol te houden.
Binnen een mum van tijd zitten de verloren kilo’s er weer aan.
Op en af, keer na keer. Best vermoeiend eigenlijk. Maarja…. het moet toch een keer lukken?!
Als er nu eens een dieet bedacht wordt waarmee ik even snel en makkelijk blijvend een paar kilo af val. Dan is het maar gedaan.

Herkenbaar?

Nieuwe diëten die snel gewichtsverlies beloven zijn binnen de kortste keren een hype. De boeken vliegen als warme broodjes over de toonbank en iedereen praat er over. Menu’s worden aangereikt, dus geen moeilijk gedoe en na afloop kan je gewoon weer normaal gaan eten.

Helaas is het succes vaak tijdelijk en komen de verloren kilo’s er langzaam weer bij.
Het dieet heeft er voor gezorgd dat er een paar kilo’s verloren zijn, echter het onderliggende probleem, de oude gewoonten, zijn niet veranderd.
Het is heel verleidelijk om te geloven dat een nieuw dieet het tovermiddel zal zijn dat je gewichtsproblemen laat verdwijnen, helaas is dit meestal niet het geval.

Dieet-checklist:

Als je weer wordt verleid om aan een nieuw dieet te beginnen, beantwoord dan eerst de volgende vragen. Indien je op één van de vragen ‘ja’ antwoordt, denk er dan nog eens goed over na…

• Voorspelt dit dieet dat je in korte tijd zeer veel kilo’s kwijt raakt?
• Belooft het dieet dat je niks aan je voedingspatroon hoeft te veranderen?
• Beweert het dieet gegrond te zijn op nieuwe onderzoeksresultaten die nog nooit eerder zijn toegepast?
• Is het de bedoeling dat je voor dit dieet specifieke merken voeding/dranken/supplementen moet aanschaffen om gewicht te verliezen?
• Zijn bepaalde normale voedingsstoffen en –middelen in dit dieet niet toegestaan?
• Lijkt het allemaal te mooi om waar te zijn?

HOME > NANNA > BLOGWonderdieet?

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer