fbpx

11 mrt Voorjaarsstamppotje met raapstelen!

Hmm, al eens raapstelen geprobeerd?
Een beetje vreemd misschien omdat je het niet kent, maar heel lekker en gezond!

Het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent dat deze voorjaarsgroente weer te verkrijgen is.
Ze zijn er maar heel kort, dus eet ze nu!

Kies voor knapperige blaadjes met een frisgroene kleur, deze zijn het lekkerst.
Probeer ze na aankoop zo snel mogelijk te eten, ze zijn maar zo’n 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Raapstelen zitten boordevol vitaminen en mineralen zoals calcium, ijzer en vitamine C.

De smaak is licht pittig en peperig, je kunt het vergelijken met een combinatie van spinazie en rucola.
Raapstelen zijn erg lekker door een salade of een stamppot!

Onderstaand recept past perfect in je dagmenu als je bij ons een afslankprogramma volgt!


Raapstelenstamppot
-voor 2 personen-

400 gram aardappels
2 bosjes raapstelen (naar wens meer)
25 ml melk
1 el olie / 12 gram boter
Peper en zout
Serveer met een stukje mager vlees of kip, 100 gram per persoon.

Schil de aardappels en breng ze in weinig water aan de kook. Kook in 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de raapstelen (blad en stelen) in stukken van 1 à 2 cm.
Was de raapstelen goed met koud water en laat ze uitlekken.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
Roer de melk en de olie/boter door de aardappels.
Schep de raapstelen er in gedeeltes doorheen.
Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje knapperig zijn, dus verhit het niet te lang. Breng op smaak met peper en zout.

Naar smaak kun je een fijngesnipperd uitje of een lepeltje mosterd toevoegen.

Eet smakelijk!

 

<<< lees meer recepten en tips!