fbpx

Volkorenbrood met roerei

Roerei

08 jul Volkorenbrood met roerei

Zin in een keer wat anders op je boterham dan kaas? Ei is lekkere vervanger van je plakje kaas. Dit hoeft natuurlijk niet altijd een gekookt eitje te zijn, je kunt er ook prima roerei van maken.

Wat heb je nodig?

  • 2 sneetjes (volkoren)brood
  • 2 eieren
  • een klein scheutje (plantaardige) melk
  • zout en peper (eventueel andere kruiden naar smaak)
  • beetje olie om in te bakken
  • hummus harissa (deze is wat pikanter)

Bereiding:

  • Klop de eitjes los, samen met de melk, zout en peper.
  • Verhit een beetje olie in een pan en doe hier het eimengsel in. Bak op middelhoog/laag vuur.
  • Laat de onderkant wat stollen en roer dan voorzichtig door het eimengsel zodat het geen omelet wordt. Zorg dat er ei ‘brokken’ ontstaan. Bak nog op laag vuur wat door zodat het ei licht verkleurd. Je kunt er voor kiezen om het ei juist wat zachter te laten, ik vind het zelf lekkerder als hij een beetje bruin kleurt.
  • Smeer op beide sneetjes brood een dun laagje hummus. Verdeel het roerei over de sneetjes.
  • Lekker om er nog wat komkommer en tomaatjes naast te eten.

Smakelijk!

Susan cirkel