Broccolisoep

Wil je snel een flinke dosis vitaminen binnenkrijgen? Dan is soep de ideale manier. Lekker als toevoeging bij de lunch, als voedzaam tussendoortje of als voorgerecht.

Wat heb je nodig voor ruim een liter soep?

  • 1 el olie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • één stronk broccoli
  • 1 (bio) groentenbouillonblokje
  • 500 ml water (en meer naar wens)
  • kerriepoeder
  • peper

Bereiding:

  • Was en snijd de broccoli in roosjes. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een kookpan. Fruit de ui en knoflook op laag vuur glazig, let er op dat ze niet verbranden.
  • Voeg de broccoli toe en bak even mee.
  • Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Blend de soep fijn (met blender of staafmixer). Is de soep te dik naar je smaak? Voeg nog wat extra water toe.
  • Breng op smaak met kerriepoeder (hoeveelheid naar smaak) en peper.
  • Garneer naar wens met verse kruiden zoals munt, basilicum of peterselie.

Smakelijk!

Susan cirkel

Delen via

Bekijk meer