Peperkoek

Een gezondere en zeker zo lekkere variant op de welbekende peperkoek. Lekker als onderdeel van je ontbijt of als tussendoortje.

Wat heb je nodig?
– 16 porties-


Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de dadels 5 minuten weken in warm water, zodat ze wat zachter worden.
  • Meng het volkorenmeel, het bakpoeder, de kaneel, de speculaaskruiden en een snufje zout goed door elkaar.
  • Maal de dadels, de melk, de eieren, de appelstroop en het vanille extract tot een fijne massa. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en meng het met een garde tot een beslag.
  • Bekleed een licht ingevette bakvorm met bakpapier en doe hier het beslag in. Verdeel het amandelschaafsel over de cake en bak in zo’n 30 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of deze er schoon uit komt, dan is je peperkoek klaar.
  • Lekker met een likje boter!

 

Volg je bij ons in de praktijk een programma? Een sneetje peperkoek staat gelijk aan 1 snee brood met beleg.

Eet smakelijk!

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!

Delen via

Bekijk meer