Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Een eenvoudige, maar zeker geliefde maaltijd. Dit gerecht leent zichzelf om extra groenten naar eigen smaak toe te voegen. Varieer eens met spinazie, courgette, champignons of zelfs wat olijven en mozzarella of feta-kaas. Geinspireerd op een recept van Lekker en Simpel.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  •  120gr pasta
  • 150gr kipfilet
  • 35gr pesto —> deze kun je ook zelf maken.
  • 250gr cherrytomaten
  • 20gr geraspte kaas
  • 15gr pijnboompitten
  •  30gr rucola
  • olijfolie
  • peper en zoutBereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng water aan de kook voor de pasta.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en roer er een theelepel olijfolie en wat peper en zout doorheen.
  •  Was de cherrytomaten en snijd een klein kruisje in de onderkant.
  •  Zet de cherrytomaten 10 tot 12 minuten in de oven en kook ondertussen de pasta gaar.
  •  Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter mooi bruin.
  • Gebruik dezelfde koekenpan om de kipfilet op hoog vuur gaar te bakken.
  •  Giet de pasta af en roer de pesto, de pijnboompitten en de kipfilet erdoor.
  •  Schep de pasta op 2 borden en verdeel de rucola, de cherrytomaten en de kaas erover.Eet smakelijk!!

Foto: lekkersimpel.com

Delen via

Bekijk meer