Onbeperkt soep eten!

Lekker onbeperkt soep eten!

Soep is lekker en gezond, tenminste als je het zelf maakt en veel verse groenten gebruikt.
Je wordt er lekker warm van, het stilt de trek, het zorgt dat je eerder verzadigd bent en je krijgt extra groenten binnen.
Veel voordelen dus 🙂

Wil je onbezorgd tussendoor iets eten? Zorg dan dat je altijd wat verse soep in huis hebt.
Kook in het weekend een grote pan en vries het eventueel in kleine porties in.
Als je soep alleen bestaat uit groenten (verse)kruiden en een beetje bouillon, dan mag je het van mij onbeperkt extra eten!

Hieronder vind je een aantal recepten die je kan uitproberen.
Je kan bijna alle groenten verwerken in een soepje, dus als je wat over hebt in de groentela… vaak zijn je eigen experimenten verrassend lekker.

Uiensoep

  • 1 liter water
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 300 gr ui
  • 100 gr bleekselderij
  • Nootmuskaat
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groente.
  3. Voeg de groenten aan de bouillon toe en laat 15 minuten koken.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met nootmuskaat en peper (en zout).

 

Broccoli-groentesoep

  • 1 liter water
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 60 gr ui
  • 60 gr wortel
  • 60 gr prei
  • 300 gr broccoli
  • Tijm
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten.
  3. Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat dit 20 minuten koken.
  4. Voeg de tijm toe.
  5. Pureer de soep en breng op smaak met peper (en zout).
  6. Garneer met de peterselie.

 

Knolselderij-wortelsoep

  • 1 liter water
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 200 gr wortel
  • 100 gr knolselderij
  • 100 gr prei
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten.
  3. Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat gaarkoken.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met peper (en zout).

 

Courgettesoep

  • 1 liter water
  • 1 (kippen)bouillonblokje
  • 500 gr courgette
  • 100 gr selderij
  • 100 gr tomaat
  • 40 gr ui
  • Kerriepoeder
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten.
  3. Voeg de courgette, de selderij en de ui toe aan de bouillon en laat dit 15 minuten koken.
  4. Voeg de tomaten toe en laat nog 5 minuten koken.
  5. Pureer de soep fijn en laat goed doorkoken.
  6. Breng op smaak met kerriepoeder en peper (en zout)

 

Bloemkool-bleekselderijsoep

  • 1 liter water
  • 1 (kippen)bouillonblokje
  • 100 gr bloemkool
  • 100 gr bleekselderij
  • 50 gr ui
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten.
  3. Voeg de groenten samen met het laurierblad toe en kook ze gaar.
  4. Verwijder het laurierblad en pureer de soep.
  5. Laat even doorkoken en breng op smaak met peper (en zout)
  6. Garneer de soep met de peterselie.

 

Wortelsoep

  • 1 liter water
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 200 gr wortelen
  • 100 gr prei
  • 100 gr knolselderij
  • 2 uien
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten.
  3. Voeg de groenten toe aan de bouillon en kook ze gaar.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met peper (en zout).
  5. Garneer de soep met de peterselie.

 

Broccoli-courgettesoep

  • 1 liter water
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten.
  3. Voeg de groenten toe aan de bouillon en kook ze gaar.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met peper (en zout).

 

Paprikasoep

  • 1 liter water
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 150 gr rode paprika
  • 150 gr groene paprika
  • 100 gr champignons
  • 100 gr ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten.
  3. Verhit een antiaanbakpan en stoof de groenten, eventueel met een eetlepel water.
  4. Roer de tomatenpuree eronder.
  5. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon bij de groenten. Breng de soep aan de kook.
  6. Voeg de knoflook toe.
  7. Pureer de soep en breng op smaak met peper (en zout)
  8. Garneer met de peterselie.

 

Venkelsoep

  • 1 liter water
  • 1 (kippen)bouillonblokje
  • 300 gr venkel
  • 50 gr prei
  • 50 gr ui
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper (en zout)

 

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten. Houd het groen van de venkel apart.
  3. Voeg de groenten aan de bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten koken.
  4. Hak het venkelgroen fijn.
  5. Pureer de soep en breng op smaak met peper (en zout).
  6. Garneer met het venkelgroen en de peterselie.

 

<<< lees meer blogs!

Delen via

Bekijk meer