Wil je een keer een lekkere maaltijdsalade in plaats van brood?
Dat past makkelijk in je ‘schema’!
Steeds meer mensen die ik spreek willen minder brood eten.
Het is om allerlei redenen een hype in dieetland om brood te laten staan.
Ik ben geen broodmijder maar ben wel voorstander van gezonde variatie.
Wil jij ook lekkere maaltijdsalades meenemen naar je werk of een keer als je tijd hebt in het weekend?
Met deze tips weet je dit perfect in te passen in je ‘schema’.
Varieer naar wens met ingrediënten!
Onderstaand recept is een voorbeeld maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden 🙂
Heb je advies bij ons in de praktijk (gekregen), dan kan je hier direct mee aan de slag!
Zorg voor dat je het meteen op de juiste manier invult in je schema, dan kom je de rest van de dag zeker goed uit.
In plaats van brood kan je aardappels/rijst/pasta/andere granen/peulvruchten gebruiken.
” 1 snee” kan je vervangen door:
100 gram (ongekookte) (zoete)aardappel of
20 gram (ongekookte) rijst/pasta/andere granen of
65 gram (gekookte) peulvruchten zoals bijvoorbeeld kikkererwten of
In plaats van beleg kan je een topping aan de salade toevoegen:
Kaas: 30-40 gram geiten- of 30+ kaas en/of
“4x beleg”: 100 gram mager kip/vis/vlees (bijvoorbeeld gerookte kip, tonijn op water, etc.) of
“3x beleg”: 1 gekookt ei
In plaats van -alle- halvarine kan je dressing maken met:
1 el olie of een lepeltje pesto
Groenten en (verse) kruiden mag je onbeperkt toevoegen.
Let er op dat avocado, mais en doperwten meer kcal leveren dan andere groenten.
Voorbeeld:
40 gram pasta of quinoa koken (“2 sneetjes”)
100 gram gerookte kip of tonijn op water (“4x beleg”)
Rucola, stukjes komkommer, tomaat, paprika, verse basilicum
Dessertlepel pesto (ipv halvarine)
-ook lekker als je gekookte groenten van de avond ervoor verwerkt in je salade-