Heb jij ook moeite met genoeg groente te eten?
Jaja, dat het gezond is weet je vast wel… 🙂
Maar toch, niet iedereen vindt het lekker om een enorme berg groente te eten bij de avondmaaltijd.
Van groente kan je niet genoeg eten. Dus als je wel met smaak je bord leeg eet komen deze tips ook van pas.
- Neem meerdere soorten bij je warme maaltijd. Bijvoorbeeld gekookte groente en een salade.
- Groente als tussendoortje voor thuis, onderweg of op het werk. Snoeptomaatjes, worteltjes, paprika, komkommer, bloemkool, koolrabi of rettich. Rauwkost kan altijd!
- Neem lekker groente op brood. Varieer, mix en experimenteer volop denk bijvoorbeeld aan tomaat, komkommer, radijs, paprika, gebakken champignons of gegrilde courgette.Groentespreads zijn ook heerlijk als dip of beleg: paprikaspread, doperwtjesspread of pompoenspread, het kan allemaal! Geen zin en tijd om ze zelf te maken? In de supermarkt zie je steeds meer groentespreads voor op brood. Check wel even het etiket of er geen onnodige ingrediënten zoals zout, suiker, of grote hoeveelheden olie zijn toegevoegd.
- Maak er een gewoonte van om een salade of wat rauwkost bij de lunch te eten.
- Maak in het weekend een grote pan soep en neem dit dagelijks als tussendoortje of bij de lunch of het avondeten.Heel simpel: breng water aan de kook, varieer met verschillende groente soorten en n breng op smaak met (verse) kruiden. Ook handig als je een restje groente van gisteren over hebt.
Eet smakelijk