Hollandse asperges met spaghetti, ei en rookvlees

Weer een heerlijk recept van zelfstandig werkend kok Michaelia Rupke!
Lekker, gezond, mager en natuurlijk makkelijk te maken.

Het past perfect in je dagmenu als je bij ons een  afslankprogramma volgt.

Vleeswaren zoals rookvlees zijn geen voorkeursproducten.
Het is wel een mager product, maar bevat ook veel zout en meestal veel toevoegingen.
Geniet, maar eet het dus met mate.
In dit gerecht wordt een klein beetje rookvlees gebruikt voor de smaak en er wordt aangeraden het liefst een goede, pure variant te kiezen van een lokale aanbieder.
Tip: let op dat je niet meer dan 300 gram rood vlees per week eet.

 

Hollandse asperges met spaghetti, ei en rookvlees
– voor 1 persoon-

  • 60 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram Hollandse asperges
  • 1 ei
  • 20*-50 gram rookvlees
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Zet een pan ruim water op voor de asperges en een kleine pan voor het ei, en voeg zout toe als het water kookt.

Schil de asperges en verwijder de kontjes.

Kook de asperges ongeveer 10 minuten op laag vuur.
De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges én van je persoonlijke voorkeur.
Controleer ze regelmatig met een scherp mesje.

Doe in de kleine pan, als het water kookt, het ei.
Laat 6,5 minuut koken.
Dan heb je een medium gekookt ei. Ik vind dat het lekkerst, omdat het dit gerecht smeuïger maakt.
Wil je een hardgekookt ei, dan verleng je de kooktijd met 2 minuten.

Spoel het ei, wanneer klaar, koud af en laat even in het koude water liggen.

Schep de asperges, als ze klaar zijn, uit het kookvocht.

Kook in datzelfde vocht meteen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd ondertussen de asperges in 5 à 6 stukken, het rookvlees in kleine reepjes en de peterselie klein.
Pel ook het ei.

Giet de spaghetti af. Bewaar een paar eetlepels kookvocht in de pan.
Doe de hete spaghetti én asperges meteen terug in diezelfde pan en laat op hoog vuur heel even heet stomen.
Dit duurt maximaal 1 minuut.

Zet het vuur dan uit en voeg het rookvlees en de olie toe.
Schep dit geheel in een diep bord.
Snijd het ei doormidden, leg op de spaghetti en voeg als laatste peterselie en verse peper toe.

Alle ingrediënten van dit recept zijn gewoon bij elke supermarkt te verkrijgen.
Tip: wil je extra lekker eten, haal dan het rookvlees bij de Genneper boerderij.
Hier zit zoveel meer smaak aan, dat je er veel minder van nodig hebt.
Met 20* gram ben je dan al tevreden, dat weet ik zeker!
*Kies je voor 20 gram rookvlees, dan kan je 1,5 ei nemen

 

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Nanna

Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!

[supsystic-form id=26]

 

Delen via

Bekijk meer