Geroosterde spruitjes met krieltjes en een tartaartje!

Het is weer spruitjes tijd!

De een vindt het heerlijk, de ander gruwelt ervan. Vooral bij kinderen is het geen favoriet!

Celeste komt al een tijdje bij ons in de praktijk en vindt het erg leuk om te experimenteren met gerechten. Dit keer stonden er spruitjes bij haar op het menu. Ze vond het verrassend lekker, dus dit wil ze graag met jullie delen:

Geroosterde spruitjes uit de oven (met krieltjes en een tartaartje):

Voor 1 persoon:

  • 250 gram spruitjes
  • 1 theelepel olie (4 gram) / 6 gram olie voor de krieltjes
  • Peper (en naar smaak zout)
  • 200 gram krieltjes of vastkokende aardappels
  • 1 tartaartje of een zalmmootje (100 gram)

Verwarm de oven voor op 200C.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Dep ze goed droog.

Meng de spruitjes met de olie, de peper en naar smaak met zout.
Experimenteren met andere kruiden mag natuurlijk ook! Persoonlijk vind ik een beetje kaneel lekker erbij.

Leg de spruitjes in een ovenschaal met de platte kant naar beneden.

15 minuten in de oven en dan even los schudden.

Nogmaals 15 minuten in de oven en dan zijn ze klaar. Naar smaak kun je zout of andere kruiden toevoegen.  

Serveer bijvoorbeeld met 200 gram krieltjes en een tartaartje.
Je kan de krieltjes op een beetje bakpapier met wat olie in de oven meebakken (30 minuten).
Leg er de laatste 10 minuten een zalmmootje van 100 gram bij of bak in een grillpan een tartaartje.

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Susan

 

 

 

 

<<< lees meer recepten en tips!

[supsystic-form id=26]

 

Delen via

Bekijk meer

Geroosterde spruitjes met krieltjes en een tartaartje | FOOD&YOU

Delen via

Bekijk meer