Dit is echt één van mijn favorieten! Deze komt dan ook regelmatig terug in mijn weekmenu.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
• 120 gram risottorijst
• 200 gram garnalen
• 1 ui
• 1 à 2 teentjes knoflook
• 150-200 gram gewassen, verse spinazie
• 250 gram cherry tomaatjes
• 1 el groene pesto
• 1 el (olijf)olie
• 20 gram Parmezaanse kaas
• 2 el kookroom light
• 1 klein rood pepertje (naar smaak)
• Peper
• Visbouillonblokje
• Verse basilicum
• Optioneel: 20 gram pijnboompitten (rooster deze even in een droge pan)
Bereiding:
- Laat het visbouillonblokje oplossen in +/- 600 ml gekookt water.
- Snijd de ui, de knoflook en het pepertje fijn (houd een beetje fijngesneden rode peper apart) en bak dit aan in 1 el (olijf)olie totdat de ui wat glazig is. Pas op dat ze niet verbranden!
- Voeg de risottorijst toe en bak dit mee totdat de korrel wat glazig wordt.
- Voeg 1 soeplepel van de visbouillon aan de rijst toe en blijf regelmatig roeren tot het vocht is opgenomen.
- Voeg steeds een beetje bouillon toe en blijf roeren totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg dan pas nieuwe bouillon toe. Doe dit tot je bouillon op is.
- Snijd de tomaatjes in vieren, houdt er een paar apart die je door tweeën snijdt.
- Als de risotto gaar is (een zachte, smeuïge korrel) voeg je de garnalen, de tomaatjes, de Parmezaanse kaas, de kookroom, de pesto en de spinazie toe. Roer alles goed door elkaar zodat de garnalen garen en de spinazie wat kan slinken. Breng op smaak met peper (en naar smaak nog andere kruiden).
- Voeg op het eind de overige rode peper en de verse basilicum toe.
- Verdeel over 2 diepe borden of kommen en garneer met de gehalveerde tomaatjes en optioneel met de pijnboompitjes.
Volg je in de praktijk een programma? Houd overdag 1 x ‘kaas’ over en verminder je portie nootjes met 10 gram.
Eet smakelijk!