AARDAPPELPIZZA

Een bodem van aardappel: een stuk minder zout en erg lekker 😋

Wat heb je nodig voor 2 personen? 

  • 500 gram aardappelen
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 200 gram kipfilet
  • 5 olijven
  • 150 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • olie
  • oregano
  • 50 gram mozzarella (vervangen voor 1 x ‘kaas’)

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water net gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de kipfilet in ruim water (eventueel met een kippenbouillonblokje). Giet het water goed af en laat de kip even afkoelen. Pluk de kipfilet in grovere stukken uit elkaar.
  • Snijd de tomatenblokjes naar wens wat fijner.
  • Snijd de olijven in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  • Snijd de gare aardappelen in plakken.
  • Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem.
  • Verdeel de tomatenblokjes, de kip, de olijven, de champignons en de paprika erover.
  • Snijd de mozzarella in dunne reepjes. Verdeel samen met wat oregano over de aardappelen.
  • Bak de pizza in het midden van de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel.

Eet smakelijk!!

Delen via

Bekijk meer