Een bodem van aardappel: een stuk minder zout en erg lekker 😋
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 500 gram aardappelen
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 200 gram kipfilet
- 5 olijven
- 150 gram champignons
- 1 rode paprika
- olie
- oregano
- 50 gram mozzarella (vervangen voor 1 x ‘kaas’)
Bereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water net gaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de kipfilet in ruim water (eventueel met een kippenbouillonblokje). Giet het water goed af en laat de kip even afkoelen. Pluk de kipfilet in grovere stukken uit elkaar.
- Snijd de tomatenblokjes naar wens wat fijner.
- Snijd de olijven in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
- Snijd de gare aardappelen in plakken.
- Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem.
- Verdeel de tomatenblokjes, de kip, de olijven, de champignons en de paprika erover.
- Snijd de mozzarella in dunne reepjes. Verdeel samen met wat oregano over de aardappelen.
- Bak de pizza in het midden van de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel.
Eet smakelijk!!