fbpx

KIPPENRAGOUT

Kippenragout

15 apr KIPPENRAGOUT

Heerlijk met (zilvervlies)rijst en boontjes! Smaakvoller krijg je hem bijna niet­čśŐ

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 ui
  • 400 gr kipfilet
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 150 gr champignons
  • 1 dl droge witte wijn
  • 35 gr boter
  • 35 gr bloem
  • 3 eetlepels slagroom*
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Zout, peper

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd hem in stukken.
  • Breng de ui, kipfilet, laurierblaadjes, bouillontabel en 4 dl water aan de kook. Laat op laag vuur ca. 20 minuten trekken.
  • Snijd de champignons in plakjes. Laat ze in de wijn ca. 3 minuten koken. Giet ze boven een maatbeker af.
  • Snijd de kip in stukjes. Zeef de bouillon boven de maatbeker. Meet 4 dl af.
  • Smelt de margarine. Roer de bloem erdoor. Blijf roeren totdat een slappe bal ontstaat. Verwarm ca. 3 minuten zonder dat de bloem bruin wordt. Voeg de helft van de bouillon erdoor. Voeg de kipfilet, champignons toe. Roer de slagroom* en de helft van de peterselie door de ragout. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi met peterselie.

*Als vervanger voor slagroom kun je gebruiken:

  • Griekse yoghurt
  • Koffiemelk
  • H├╝ttenk├Ąse

Variaties op ragoutvulling:

  • Kalfsvlees, stukjes wortel en bleekselderij
  • Garnalen en doperwtjes
  • Zalm en asperges
  • Liever vegetarisch? Vervang de kip door vega kipstukjes en gebruik groentebouillon.

Volg je in de praktijk een voedingsplan van ons?
Neem 50 gram rijst i.p.v. 60 gram, om de bloem te compenseren.

Smakelijk!