VEGETARISCH ‘AVG-TJE’

Houd je van een eenpansgerecht waar lekker veel groenten in zit? Dan is dit er een voor jou!
Lekker gemakkelijk en vegetarisch zodat je een keer kunt afwisselen😊

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 gr aardappelen (of krieltjes)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 broccoli
  • 175 gr Vivera gyros
  • 2 paprika’s
  • 3 steeltjes lenteui
  • 2 el olie
  • kruiden naar eigen smaak. Ik heb gekozen voor peper, kerriepoeder, gemberpoeder, citroengras, kurkuma, een beetje koekkruiden en chilipoeder – alles op gevoel en smaak.
  • Optioneel: Bestrooi met 2 eetlepels edelgistvlokken of Parmezaanse kaas. Volg je in de praktijk een gezondheidsprogramma? Houd overdag 1 x kaas over 

    Bereiding

  • Zet een pannetje water op het vuur en breng aan de kook.
  • Was en snijd ondertussen (schillen mag, hoeft niet) de aardappelen en broccoli in stukjes.
  • Kook de aardappeltjes in zo’n 5 minuten beetgaar. Voeg de broccoli de laatste minuutjes nog even toe en kook beetgaar. Giet het vocht goed af.
  • Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika en lenteui in wat grovere stukjes.
  • Verhit 2 el olie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg de aardappelen toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg daarna de paprika en broccoli toe en bak nog 5 minuten.
  • Bak op het einde de lenteui en ‘gyros’ nog kort mee.
  • Breng op smaak met de gewenste kruiden.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met edelgistvlokken of Parmezaanse kaas.Tip! Heb je nog andere groenten over zoals courgette of champignons dan kun je die er natuurlijk altijd aan toevoegen!

    Eet smakelijk!

    Groetjes Roos

Delen via

Bekijk meer

Vegetarisch 'AVG-tje'

Delen via

Bekijk meer