fbpx

INDONESISCHE PANIKI

02 apr INDONESISCHE PANIKI

Wanneer ik snel een smaakvolle maaltijd op tafel wil hebben staan, maak ik regelmatig gebruik van de Fairtrade Original kruidenpasta’s. Deze bevatten over het algemeen geen onnodige toevoegingen. Soms wordt er wel wat rietsuiker aan toegevoegd. Af en toe kan dit geen kwaad, maar doe dit niet te vaak. Wanneer je suiker helemaal wilt vermijden, kijk dan even goed op de verpakkingen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 uien, in stukjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 120 gram zilvervliesrijst (ongekookte hoeveelheid)
  • Fairtrade Original Indonesische Paniki
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1/2-1 el olie

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olie in een wokpan en voeg de kruidenpasta toe. Bak kort op hoog vuur.
  • Voeg de kip en ui toe en bak kort mee op hoog vuur, voeg vervolgens de bloemkool en paprika toe totdat ze beetgaar zijn.
  • Voeg de kokosmelk met 100 ml water toe en kook de saus +/- 20 minuten op laag vuur totdat hij iets ingedikt is.
  • Serveer met de zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!