fbpx

13 apr Zoete aardappel, zalm en rucola-venkelsalade

Vanavond heb ik verassend simpel, super lekker en heel gezond gekookt.
Je bent ongeveer 45 minuten bezig, beetje snijden en klaar!

Wij hebben zo lekker gegeten dat ik het dit paasweekend nog een keer voor vrienden ga maken :).
Perfect dus als je nog een dinertje moet verzorgen.

En, het fijne is dat het perfect past in je fit met voeding– of  afslankprogramma als je bij ons in de praktijk een traject volgt.

Ps. de foto is homemade… ik bedacht me op het laatste moment dat ik het graag met jullie wilde delen.

-Voor twee personen-

Zoete aardappel uit de oven:
– 400 gram zoete aardappel
– 1 bol knoflook
– 1 courgette
– paar sjalotten
– 2 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden.
Vet een grote ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de zoete aardappel in grote schijven en snijd de schil er af.
Was de courgette en snijd het in grote schijven.
Snijd de knoflookbol in de breedte doormidden, haal de losse schillen er af maar laat de rest eromheen zitten.
Halveer de sjalotten.
De knoflook en sjalotten poffen in hun schil, dat is heel lekker!
Als je het op je bord schept, kan je zo het vruchtvlees uit het velletje knijpen.
Schep het voorzichtig om en maak eventueel op smaak met een beetje zout.
Zet het 20-25 minuten in de oven.

Salade met rucola, komkommer en venkel:
– 1 zakje rucola
– 1 venkel
– 1 komkommer
– paar zwarte olijven zonder pit (op waterbasis)
– optioneel: 40-80 gram Griekse feta (schaap/geit)
– kwart bosje verse basilicum
– beetje gedroogde oregano
– naar smaak een beetje cayennepeper

Neem een grote schaal.
Knip de rucola en basilicum fijn.
Was de venkelknol en snijd het incl. de blaadjes fijn (ik snijd wel de onderkant er af).
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de overgebleven stukken in kleine stukjes.
Snijd de zwarte olijven in kleine ringetjes.
Voeg naar smaak een beetje gedroogde oregano en cayennepeper toe.
Roer alles door elkaar en verkruimel de feta er over heen.
Let op: volg je bij ons in de praktijk een afslankprogramma? Bewaar dan overdag je kaas zodat je het kan gebruiken in dit gerecht.

Zalm uit de oven:
– 2 zalmfilets met huid

Als je ons afslankprogramma volgt, neem dan 100 gram zalm per persoon.
Ik heb een Airfryer, dat is ideaal als je zalm wilt bereiden!
Verwarm de Airfyer op 190 graden en leg de zalm op de huid in het mandje.
7-8 minuten en het is klaar!
Heb je geen Airfryer, dan kan je het de laatste tien minuten in de oven bij de zoete aardappel.
Je kan het ook in een grillpan bereiden.

Zonder overdreven reclame te maken, ik heb alle ingrediënten bij Lidl gekocht.
Het is budgetvriendelijk en de groenten en vis hebben een goede kwaliteit!

Eet smakelijk!
En, wil je weten hoe dit lekkere eten past in een afslankmenu?
Ik help je graag jouw manier te vinden!
Groetjes Nanna.

Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

 

<<< lees meer recepten en tips!