Witlof stamppot

Geïnspireerd op een recept uit de Allerhande

Wat heb je nodig?
– 2 personen-

  • 400-500 gram iets kruimige aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 1 el olie
  • 10 gram roomboter
  • 1/2 kruidenbouillonblokje
  • 60 ml crème fraîche
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 2 plakken Friese nagelkaas
  • ovenschaal

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Schil de aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in een laagje water (eventueel met een snufje zout) in zo’n 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern, deze smaakt erg bitter. Snijd de witlof in plakken van zo’n 2 cm.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de witlof 2 minuten op hoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg 25 ml water toe en laat de witlof met de deksel op de pan in zo’n 8 minuten gaar stoven. Voeg de crème fraîche toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met de nootmuskaat en wat zwarte peper.
  • Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en meng door de witlof. Schep de stamp in een ovenschaal. Verdeel de plakken kaas en de boter over de ovenschaal.
  • Zet de stamppot zo’n 6-8 minuten onder de grillstand in de oven totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
  • Lekker met een mager stukje vlees.

Eet smakelijk!

Volg je bij ons in de praktijk een programma? Houd dan overdag 2 x kaas over.

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer