Gepofte zoete aardappels met druiven, spinazie en geitenkaas

Heerlijk als deel van het avond eten, met een stukje vis en wat groenten. Of gewoon tussendoor!

Wat heb je nodig?
-4 personen?-
  • 4 zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr spinazie
  • halve citroen
  • 1 tl paprikapoeder, snufje kaneel, zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 120 gram verste geitenkaas
  • 2 handjevol blauwe pitloze druiven, gehalveerd

 


Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels en leg op een kleine bakplaat die bekleed is met een vel bakpapier en rooster de ongeveer 1 uur. Het licht eraan hoe groot de zoete aardappels zijn of ze zo lang nodig hebben. Als je met een mesje makkelijk in de zoete aardappels prikt dan zijn ze gaar. Houd de oven nog even aan.
  • Halveer de zoete aardappels in de lengte en schraap met een lepel het grootste gedeelte van de binnenkant eruit. Laat ongeveer een halve centimeter zitten.
  • Bak de spinazie in olijfolie en blus het af met citroensap en druk het vocht er grotendeels weer uit. Hak de spinazie fijn.
  • Meng de gehakte spinazie met het zoete aardappelkruim en voeg fijn geraspte citroenschil, paprikapoeder, kaneel, zout en peper toe. Vul de lege zoete aardappel helften met het spinazie mengsel en leg ze terug op de bakplaat. Bestrooi de bovenkant van de zoete aardappels met geitenkaas en halve druiven.
  • Zet de zoet aardappels nog 10 minuten terug in de oven, zodat ze door en door warm worden en de kaas een mooi bruin korstje krijgt, serveer de zoete aardappels en bestrooi met versgemalen peper.
Eet smakelijk!

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’szijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!

Kim Noten (Specialist FOOD&YOU)

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer