Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 120 gram volkorenspaghetti
- 200 gram (wok)garnalen
- ½ courgette (of kant-en-klare courgette spaghetti)
- 200 gram snoeptomaatjes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- (olijf)olie
- Rode pesto
- Peper
- Italiaanse kruiden
- Chilipoeder (of naar smaak een klein rood pepertje)
Bereiding:
1) Kook de spaghetti volgens de verpakking;
2) Snipper de ui en knoflook. Snijd je tomaatjes door vieren. Was de courgette. Ik heb er met een spirelli (spiraalsnijder) lange slierten van gemaakt. Je kunt hiervoor ook kant-en-klare courgette voor nemen. De courgette in stukjes snijden mag natuurlijk ook.;
3) Verhit een klein beetje olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook;
4) Voeg de garnalen toe en wok ze gaar;
5) Voeg de tomaatjes en de courgette toe en wok nog even kort mee;
6) Voeg de gekookte spaghetti en 1 à 2 eetlepels pesto toe;
7) Meng alles goed door elkaar en verhit het nog even door;
8) Breng op smaak met peper, Italiaanse kruiden en chilipoeder (kies je voor verse rode peper, fruit deze mee met de ui en knoflook).
Je kunt naar wens nog verse basilicum en/of rucola toevoegen.
Eet smakelijk!