Houd jij ook zo van lekkere soepjes? Ik kan er echt eeuwig mee blijven variëren. Wat is jouw favoriet?
Ingrediënten (6 koppen):
– 2 eetlepel olijfolie
– 1 flespompoen
– 3 winterpenen
– 3 sjalotten
– 3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
– ¼ theelepel cayennepeper
– 2 appels
– 1 sinaasappel
– 1 à 2 groentebouillonblokjes (1 liter water)
1) Maak de groenten schoon. Schil eventueel de pompoen (dat hoeft dus niet). Snijd de pompoen door midden en haal de pitten eruit. Snijd de winterpenen in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en snijd of pers de knoflook. Schil eventueel de appel (ook dit hoeft niet) en haal het klokhuis eruit. Pers de sinaasappel uit.
2) Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en winterpeen toe en bak 5 minuten op middelhoge
temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.
3) Voeg het water en de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe. Breng aan
de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
4) Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met cayennepeper. Wanneer je van een kruidigere soep houdt, kun je nog gember-, paprika en/of kurkumapoeder toevoegen.
Volg je bij ons een voedingsplan? Je hoeft de groenten niet als extraatje te tellen, deze mag je zoveel als je wilt. Voor het fruit wat in de soep gebruikt wordt, kun je voor 1 kop soep 1/2 stuk fruit invullen op je weekstaat.
Veel eetplezier!