Vegetarische lasagne

Heerlijk en echt voor een prikkie! Ik zou zeggen; geniet van deze smaakvolle lasagne. Klaar in ongeveer 40 minuten😊

Wat heb je nodig voor 8 personen?

Tomatensaus:
• 2 uien
• olie om in te bakken
• 275 gedroogde rode linzen
• 3 blikken gepelde gesneden tomaten (circa 800 g)
• 6 dl water
• 3 wortels
• 2 groentebouillonblokjes
• 2 el tomatenpuree
• 2 knoflookteentjes
• 1-2 el gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en basilicum.
• klein beetje zout en peper

Kaassaus
• 5 dl crème fraîche light
• 100 g geraspte kaas

• 1 pak volkoren lasagne bladen (circa 500 g)

Grote ovenschaal!

Bereiding:
1. Begin met het maken van de tomatensaus: hak de ui fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui tot hij glazig is.
2. Spoel de linzen in koud water af. Doe ze in de pan. Voeg ook gepelde tomaten en het water toe.
3. Was en rasp de wortels en doe ze erbij. Voeg de bouillonblokjes en tomatenpuree toe en kook het onder een deksel gedurende 10 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe goed door.
4. Zet de oven op 225 graden. Wanneer de saus gekookt is, kun je hem verdunnen met meer water, niet te veel verdunnen. De saus moet een beetje dik zijn dus niet al te vloeibaar. Pers de teentjes knoflook erin en breng op smaak met zout, peper en de gedroogde kruiden.

5. Maak de kaassaus: verwarm de crème fraîche in een pan en meng de geraspte kaas erdoor. Bewaar wat kaas voor de topping. Laat de saus zo heet worden dat de kaas smelt maar dat hij niet kookt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
6. Vet de ovenschaal in en smeer een laag tomatensaus op de bodem. Leg daar de lasagne bladen op en vervolgens wat tomatensaus en kaassaus. Blijf doorgaan met het maken van laagjes tot de lasagne bladen op zijn. Werk het af met een laagje kaassaus en strooi er nog wat kaas overheen. Bak het in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten.

Vegan? Gebruik haverroom en vegan kaas.

Volg je ons voedingsplan? Houd overdag 20 gram ‘kaas’ over.

Veel eet plezier!

Delen via

Bekijk meer