Indiase gele curry madras

Ik zou dit wel iedere dag kunnen eten! Toen ik nog vlees at -een paar jaar geleden- was kip mijn lievelingsvlees. Bij dit recept proef ik geen verschil. Het recept is zo gepiept (in 30 min).

Wat heb je nodig voor 4 personen?
• 2 eetlepels (zonnebloem)olie
• 1 rode ui
• 1 kleine bloemkool
• 1 rode paprika
• 2 tomaten
• 1 rode peper
• 1 limoen
• 120 gram patak’s kruidenpasta madras (AH)
• 240 gram basmati rijst
• 200 ml kokosmelk
• 350 gram vivera vega kipstukjes of 400 gram kipfilet (in blokjes)

Bereiding
1. Maak de groenten schoon en snijd de bloemkool in stukjes, snijd de paprika en tomaten in wat grovere stukken en snipper de ui.
2. Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd de peper fijn. Pers de limoen.
3. Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Doe de zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de (vegetarische) kipstukjes. Voeg al gauw de ui toe.
5. Wanneer de (vegetarische) kipstukjes een beetje bruin zijn en de ui glazig is, voeg je de groenten toe en naar smaak rode peper. Roerbak het geheel 4 minuten op hoog vuur.
6. Voeg de madras-currypasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 10 minuten gaar. Voeg naar smaak limoensap toe. En serveer met rijst.

Tip: Bestrooi de curry met koriander.

Volg je ons voedingsplan? Dan mag je je 25 gram nootjes ook gebruiken. Fijngehakte cashewnoten zijn ook lekker om eroverheen te strooien.

Kook ze!

Delen via

Bekijk meer