fbpx

Touch of pink!

20 mei Touch of pink!

Een maaltijd waarbij je zelf allerlei variaties kunt aanbrengen. Ikzelf heb deze bowl gemaakt met gerookte zalm, maar kan ook te combineren zijn met (gerookte) kip, beefreepjes of varkenshaas. Daarbij makkelijk aan te passen naar een Vega maaltijd door de vis/vlees te vervangen door 135gr sojabonen of 2x ei.

Wat heb je nodig (2 personen);

  • 150 gr gerookte zalm
  • 120 gr quinoa
  • 100 gr komkommer
  • 2x steel lente ui
  • 100¬†gr radijs
  • 1 ‘winter’peen
  • 2 eetlepels wasabi mayonaise
  • 40 gr sesamzaad
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • Zout

De bereiding:

  • Kook de quinoa ca 15 min beetgaar. Giet dan af en zet apart.
  • Snijd de komkommer en radijs in plakjes (of schaaf in linten). Doe deze in een kom en bestrooi met 1tl zout en 1tl suiker en hussel om. Voeg 2el azijn toe en roer goed door. Warm dit geheel (tot aan de kook) op in een pannetje en laat daarna weer afkoelen.
  • Snijd de wortel in mooie en dunne plakjes.
  • Snijd de lente ui schuin in dunne ringen.
  • Giet de radijsjes/komkommer af.
  • Schep de quinoa in kommen of diep bord en verdeel radijsjes, komkommer, wortel, lente ui en zalm over de borden.
  • Besprenkel met wasabimayo en bestrooi met sesam.

Eet smakelijk!