Spice it up!
🌶️
Kruiden worden ook gezien als de medicijnen van moeder natuur. Ze hebben veel gezondheidsbevorderende eigenschappen, dus zeker een aanrader om ze bewust wat vaker te gebruiken in de keuken. Zo is kurkuma bijvoorbeeld een uitstekende ontstekingsremmer, remt knoflook bacteriegroei en is gember goed voor de maag en misselijkheid (ook bij ochtendmisselijkheid tijdens zwangerschap).
🌶️
Ik probeer iedere maaltijd te verrijken met verse kruiden en/of specerijen. Wat ik het meeste gebruik in de keuken zijn kaneel (in pannenkoekjes en mugcakes), knoflook (samen met ui in bijna iedere warme maaltijd), basilicum (in warme en koude gerechten) en kurkuma (vaak in de warme Oosterse maaltijd maar ook met gember en citroen in heet water als thee)
🌶️
Ik ben geen fan van pakjes en zakjes (met te veel zout, suiker, E-nummers en andere toevoegingen) maar maak met het gebruik van kruiden en specerijen van iedere maaltijd een smaakvol gerecht!
🌶️
Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf kruidenmixen te maken?
Probeer deze Oosterse kruidenmix voor nasi/bami/wok gerechten maar eens:
🌶️
• 1 theelepel knoflookpoeder
• 1 theelepel korianderpoeder
• 1 theelepel gemberpoeder
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel kurkuma
• ¼ theelepel chilipoeder
• ¼ theelepel peper
• ½ theelepel kerrie
• Snufje zout