noord-afrikaanse kippenstoof

Een heerlijke maaltijd gebaseerd op een recept van Marley Spoon.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 100 gr kipfilet
  • 120 gr kikkererwten
  • 120 gr couscous
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • blik tomatenblokjes
  • 1 verse chilipeper
  • shoarma kruiden
  • 10 gr verse peterselie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper/zout
  • olijfolie
  • Optioneel: gele rozijnen voor door de couscous.

Bereiding:

  • Snijd de kip in blokjes en marineer met shoarma kruiden, snufje zout en 1 eetlepel olie. Zet opzij om te marineren.
  • Breng 250ml water aan de kook voor de couscous.
  • Snijd de paprika in grove stukken.
  • Snijd de wortel in schijfjes.
  • Hak een halve (of hele als je van pittig houdt) chilipeper in kleine stukjes.
  • Giet de kikker erwten in een zeef af, spoel ze om en laat uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de wortel. Voeg de paprika, chilipeper, tomatenblokjes en 100ml water toe en laat zachtjes zo’n 2 min koken. Voeg dan de kip blokjes toe en stoof 5 min. Doe de kikkererwten erbij en laat 2-3 min staan.

Couscous;

  • Voeg het kippenbouillonblokje, de couscous en de rozijnen toe aan het kokende water. Roer goed door. Neem de pan van het vuur, leg er een deksel op en laat de couscous 10-12 min wellen.
  • Hak de peterselie fijn (zonder de harde steeltjes).
  • Schep de couscous en de stoof op een bord en garneer met peterselie. Voeg naar smaak nog wat chilipeper/peper&zout toe.

Eet smakelijk!

Delen via

Bekijk meer