AARDAPPELS, VIS EN GROENTEN.
Heerlijk om buiten te eten met dit weer! Soms ben je gewoon een beetje lui maar wil je toch gezond eten. Dit recept is daar heel geschikt voor en ook nog is heel lekker.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 200 gram zalm
- 1 broccoli
- 250 gram wortels
- 400 gram mini krieltjes
- Dille (liefst vers)
- 2 el olie (1 voor de aardappels en 1 voor de zalm)
- Klein beetje zout en peper en andere kruiden naar smaak.
- Sla (meer dan op de foto mag altijd)
Bereiding:
– Schil de wortel en snijd in schijfjes. Zorg dat de broccoli in roosjes zijn. Kook eerst de wortel 5 min en doe daarna de broccoli erbij, kook nog eens zo’n 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Proef tussendoor want de kooktijd ligt aan de dikte van de groenten.
– Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Kruiden naar smaak.
– Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de zalm op de huidkant 4 minuten op matig vuur en 3 minuten op de andere kant.
Eet smakelijk!