Een heerlijke, verfrissende lente-salade!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
▪️120 gram couscous
▪️1 rode paprika
▪️1/2 komkommer
▪️Snoeptomaatjes
▪️1 rode ui
▪️1/2 avocado
▪️120 gram feta
▪️Verse basilicum
▪️50 gram granaatappelpitjes
▪️1 el olijfolie
▪️Citroensap
▪️Kurkuma
▪️Komijn
▪️ Zwarte peper
Bereiding:
▪️ Bereid de couscous zoals op de verpakking beschreven staat.
▪️ Was en snijd de komkommer, tomaatjes en paprika in kleine stukjes en snijd de rode ui in dunne, halve ringen.
▪️ Meng de couscous en de groenten met 1 el olijfolie en breng op smaak met citroensap, kurkuma, komijn en zwarte peper. Voeg naar smaak nog wat andere kruiden of zout toe.
▪️ Kies een mooie schaal uit voor de couscoussalade. Garneer de salade met avocado (in dunne plakjes), feta (verkruimeld), granaatappelpitjes en verse basilicum.
▪️ Maak de salade af met een extra scheutje olijfolie en knijp er nog wat citroensap overheen.
Ook lekker als lunchsalade. Neem dan per persoon 40 gram couscous (= 2 x ‘brood’) en 40 gram feta (= 2 x ‘kaas’).
Eet smakelijk!