Een heerlijke ovenschotel boordevol groenten!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram rundergehakt
- 400 gram broccoli (eventueel broccoliroosjes uit de vriezer)
- 250 gram (kastanje)champignons
- 2 rode paprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 gram zoete aardappel
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- Peper (en naar smaak zout)
Bereiding:
- Breng een pan water aan de kook. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook deze in ruim water gaar. Giet het kookvocht af (houd nog even apart), voeg een scheutje kookvocht toe en prak tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd in de tussentijd de broccoli in roosjes, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Kook de broccoli in zo’n 5 minuten beetgaar in het bewaarde kookvocht van de zoete aardappel.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200C.
- Verhit een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin het gehakt rul (olie is niet nodig). Voeg de ui en knoflook toe en fruit even aan. Voeg de champignons en de paprika toe en bak nog een paar minuutjes mee. Bak de kruiden nog even kort mee en voeg daarna de broccoli toe. Proef en breng naar wens nog extra op smaak met zout en peper.
- Doe het gehakt-groentenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree er overheen. Maak met je vork lijnen (kies een mooi patroon) over de bovenkant. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak in zo’n 20 minuten af.
Je kunt voor dit gerecht ook prima vegetarisch gehakt gebruiken.
Eet smakelijk!