Zelf vind ik dit een heerlijke maaltijd. En soms, als ik lui ben in het weekend, bestel ik het gewoon🤭.
Natuurlijk is zelf maken een stuk gezonder en helemaal niet zo moeilijk!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de rijst:
- 240 gram sushi rijst
- 5 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel rietsuiker
- beetje zout
- 400 ml water
Voor de garnering:
- 400 gram verse zalmfilet
- 2 el sojasaus (versie met minder zout)
- ¼ theelepel sriracha hot sauce
- ¼ theelepel sesamolie
- 1 eetlepel yofresh
- Sap van een ¼ limoen
- 175 gram sojaboontjes
- 1 avocado
- 125 gram zeewiersalade of een aantal vellen Nori Snack (gedroogde zeewier)
- 8 radijsjes
- Sesamzaadjes
Bereiding:
- Spoel de rijst goed af en kook de rijst met 400 ml water zo’n 15 minuten. Laat de rijst na bereiding goed afkoelen. Let op: dit kan wel even duren!
- Verwarm ondertussen in een ander pannetje de rijstazijn met het zout en de suiker, totdat de suiker is opgelost. Dit is de dressing voor de rijst.
- Giet de dressing over de rijst en roer een paar keer om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng ondertussen de yofresh met de sojasaus, sriracha hot sauce, sesamolie en limoensap. Snijd de zalm in kleine blokjes van 1×1 cm en marineer in het mayonaisemengsel.
- Snijd de radijsjes in dunne plankjes en snijd de avocado in plakjes.
- Schep de afgekoelde rijst in vier kommen en verdeel hierover de zalm, avocado, de sojaboontjes, radijsjes en de zeewier.
- Top de poké bowl af met sesamzaadjes
Wil je iets meer pit? Voeg dan wat extra chilivlokken of heel fijn gesneden rode peper toe.
Eet smakelijk!