POKÉBOWL MET ZALM

Zelf vind ik dit een heerlijke maaltijd. En soms, als ik lui ben in het weekend, bestel ik het gewoon🤭.
Natuurlijk is zelf maken een stuk gezonder en helemaal niet zo moeilijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de rijst:

  • 240 gram sushi rijst
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel rietsuiker
  • beetje zout
  • 400 ml water

Voor de garnering:

  • 400 gram verse zalmfilet
  • 2 el sojasaus (versie met minder zout)
  • ¼ theelepel sriracha hot sauce
  • ¼ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel yofresh
  • Sap van een ¼ limoen
  • 175 gram sojaboontjes
  • 1 avocado
  • 125 gram zeewiersalade of een aantal vellen Nori Snack (gedroogde zeewier)
  • 8 radijsjes
  • Sesamzaadjes

Bereiding:

  • Spoel de rijst goed af en kook de rijst met 400 ml water zo’n 15 minuten. Laat de rijst na bereiding goed afkoelen. Let op: dit kan wel even duren!
  • Verwarm ondertussen in een ander pannetje de rijstazijn met het zout en de suiker, totdat de suiker is opgelost. Dit is de dressing voor de rijst.
  • Giet de dressing over de rijst en roer een paar keer om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Meng ondertussen de yofresh met de sojasaus, sriracha hot sauce, sesamolie en limoensap. Snijd de zalm in kleine blokjes van 1×1 cm en marineer in het mayonaisemengsel.
  • Snijd de radijsjes in dunne plankjes en snijd de avocado in plakjes.
  • Schep de afgekoelde rijst in vier kommen en verdeel hierover de zalm, avocado, de sojaboontjes, radijsjes en de zeewier.
  • Top de poké bowl af met sesamzaadjes

Wil je iets meer pit? Voeg dan wat extra chilivlokken of heel fijn gesneden rode peper toe.

Eet smakelijk!

Delen via

Bekijk meer