Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 Chinese kool
– 200 gr (mager) rundergehakt
– 2 appels (1x fruit per persoon)
– 1 eetlepel amandelschaafsel (10gr noten)
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 1 theelepel chilivokken (optioneel)
– peper en zout
– 2 eetlepels kokosolie
Bereiding ongeveer 25minuten
– Snijd de Chinese kool in reepjes. Meng het gehakt met peper en zout naar smaak en draai er ongeveer 10 balletjes van. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en zet apart.
– Verhit 1 eetlepel van de kokosolie in een wok en de tweede eetlepel in de koekenpan. Bak de gehaktballetjes in de koekenpan haar en rondom bruin. Roerbak de Chinese kool in de wok totdat deze is geslonken. Roer de kerrie en eventueel de chili vlokken door de kool en breng op smaak met peper en zout.
– Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes.
– Verdeel de kool, de gehaktballetjes en de stukjes appel over twee borden en bestrooi met amandelschaafsel en de fijngehakte peterselie.
Recept gebaseerd op boek Paleo 2.0
Eet smakelijk!