Na een lange dag werken thuis nog iets gezonds op tafel zetten? Dat vind zelfs ik soms een uitdaging.
Je hebt meestal geen zin meer om nog uitgebreid te koken terwijl je het wel nodig vindt om iets gezonds te maken…
Snel iets wokken heeft dan echt mijn voorkeur!
Groenten snijden, alles samen in een pan en klaar 🙂
Deze oosterse roerbakschotel kan niet mislukken en past perfect binnen je schema als je bij ons in de praktijk een afslankprogramma volgt!
Oosterse roerbakschotel:
Voor twee personen
- 120 gram ongekookte zilvervliesrijst of mihoen
- 200 gram biefstuk of kipfilet
- stukje verse gemberwortel
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 200 gram paddenstoelen (neem naast champignons bv. een paar oesterzwammen)
- 100 gram tauge
- 1 struik paksoi
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel wokolie
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap
- Breng het water aan de kook en kook de rijst/mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd het ui fijn, pers het teentje knoflook uit en rasp het stukje verse gember.
- Was de paksoi, snijd het groen van de stelen en leg dit apart. Snijd het witte gedeelte van de paksoi in stukken van een centimeter.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
- Was en snijd de paprika in heel dunne reepjes.
- Was de tauge.
- Snijd de bieflapjes/kipfilet in reepjes.
- Verhit in een wok de olie en fruit hierin kort het ui/knoflook/gember-mengsel. Voeg de sambal en kip/bief toe en bak het snel bruin.
- Meng de ketjap er door en voeg de paddenstoelen, witte stukken paksoi en de paprika toe. Roerbak het ongeveer 5 minuten. Regelmatig omscheppen!
- Snijd het groen van de paksoi in grote stukken en voeg dit samen met de taugé toe.
- Roerbak kort mee. Ik vind het lekker als de groene stukken paksoi niet te ‘slijmerig’ zijn en de taugé nog knapperig is.