Neem het in voor of tijdens een maaltijd.
Lekker samen met een geraspte appel 🙂
Er zijn verschillende soorten kaneel, waaronder Ceylonkaneel (Cinnamom verum) en Chinese kaneel (Cinnamom cassia).
In Chinese kaneel bevat de stof coumarine. Chinese kaneel is ook toegevoegd aan bekende producten zoals ontbijtkoek, speculaas, pepernoten, appeltaart en kaneelthee.
Coumarine is een plantengifstof: een stofje dat de kaneelboom beschermt tegen ziektes en natuurlijke vijanden.
Te hoge inname van coumarine kan schadelijk zijn, zo wordt er gesproken over leverschade, het remmen van de bloedstolling, gevaarlijke bloedingen en risico op kanker door extreem lang veel gebruik van kaneel dat coumarine bevat.
Uit voorzorg adviseert het de Gezondheidsraad om niet langdurig veel Chinese kaneel of producten waar het in zit te eten.
Gebruik niet overal kaneel in, maar wissel het af met andere kruiden en specerijen.
Eet je gevarieerd, dan loopt je gezondheid geen gevaar.
Ben je zwanger? Het is nog niet bewezen maar er men vermoedt dat al een beetje coumarine neurologische schade kan veroorzaken bij het ongeboren kind.
Uit voorzorg adviseert het Voedingscentrum om, als je zwanger bent, zo min mogelijk Nederlandse koekproducten te eten (bron NRC)
Het coumarinegehalte van Ceylonkaneel is heel laag, dus als je graag kaneel eet kun je beter deze soort kopen.
Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Nanna
<<< lees meer recepten en tips!
[supsystic-form id=26]