Courgette spinazie soep met zalm en zelfgebakken croutons!

Alsof je in een restaurant gaat eten!
Deze courgette spinaziesoep is echt heerlijk.
En, door de toevoeging van gerookte zalm en volkoren croutons, is het een complete maaltijd.

Vandaag kreeg ik dit recept compleet met making-off foto’s van Lisa.
Ze komt al een tijdje bij me en kan heerlijke gerechten maken met onze richtlijnen.
Super leuk Lisa dat je het met me deelt!!

Volg je bij ons in de praktijk een afslankprogramma, dan kan je hier met een gerust hart lekker van eten.

Courgette spinazie soep met zalmsnippers en zelfgebakken croutons
-voor 4 personen-

  • 200 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 courgettes
  • 1/2 rood pepertje
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1700 ml water
  • 4 el olijfolie
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 80 gram low-fat roomkaas (zoals bv. Philedelphia Light)
  • 87 gram donker volkorenbrood per persoon
  • gedroogde oregano

24302319_1665991083461194_1534680550342086652_oCourgette spinaziesoep met zalm en zelfgebakken croutons | FOOD&YOUCourgette spinaziesoep met zalm en zelfgebakken croutons | FOOD&YOUCourgette spinaziesoep met zalm en zelfgebakken croutons | FOOD&YOUCourgette spinaziesoep met zalm en zelfgebakken croutons | FOOD&YOU Courgette spinaziesoep met zalm en zelfgebakken croutons | FOOD&YOU

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 180C.

Snijd het ui en pepertje in kleine stukjes en pers het knoflookteentje uit.
Fruit het samen met 2 eetlepels olijfolie in de pan tot het goudkleurig is.
Snijd de courgettes in kleine blokjes.
TIP van Lisa om heel snel blokjes te snijden: JML Nicer Dicer Plus Smart keukenapparaat, o.a. te koop bij Blokker.
Lekker makkelijk snijden met de JML NICER DICER
Doe ze in de pan erbij en bak nog een paar minuutjes mee.
Maak ondertussen van 3 blokjes en 1700ml gekookt water bouillon.
Giet de bouillon tegelijk met 200 gram spinazie in de pan.
Laat het op middelhoog vuur nog ongeveer 10 minuten met de deksel schuin op de pan pruttelen.

Maak intussen de croutons.
Snijd de dikke boterhammen in grote blokjes.
Leg ze op bakpapier, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en strooi er wat oregano overheen.
Zet ze 6 a 7 minuten in de oven. Zorg dat ze aan de buitenkant knapperig zijn en van binnen nog een beetje zacht.

Pureer de soep en roer er de magere roomkaas doorheen.
Serveer de zalmsnippers in de soep samen met de croutons.

Eet smakelijk!

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Nanna

 Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!

[supsystic-form id=26]

PS. woon je niet in de buurt? Wij begeleiden je ook via SKYPE!
online consult via SKYPE | FOOD&YOU

 

Delen via

Bekijk meer