Maaltijdsalade met kip venkel rucola en basilicum

Lekker zomers, mager en heel gezond.
Deze maaltijdsalade past in je dagmenu als je bij ons een afslankprogramma of fit met voedingsprogramma volgt.

Het is weer een receptje uit eigen keuken.
Het lijkt een sitesalad bij de zalm die ik even geleden heb gepubliceerd, maar als maaltijdsalade ook heerlijk!!!

Omdat ik zelf niet alles kan eten is deze salade zonder: gluten, lactose, koemelk, soja en noten.

Ik vind het lekker om veel te eten. Dus het is echt een bak vol!
Als je het teveel vindt voor jou alleen… dan kan je de hoeveelheid kip en olie verdubbelen en voor twee personen maken.

Maaltijdsalade met kip, venkel, rucola en basilicum
-voor 1 persoon-

  • flinke hand rucola
  • 1 venkel
  • paar zwarte olijven zonder pit (op waterbasis)
  • flink wat takjes verse basilicum
  • halve komkommer
  • 1 eetlepel olijolie
  • 100 gram kipfilet
  • kook er 60 gram (glutenvrije)pasta, quinoa of boekweit bij (ook lekker met 200 gram aardappeltjes uit de oven/airfryer)

 

Doe de rucola en basilicum in een kom en knip het klein. Knip of snijd de kipfilet in kleine stukjes. Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en voeg evt. een beetje zout aan het water toe.
Schil ondertussen de komkommer en snijd het klein.
Was de venkel, halveer de knol en snijd het in kleine stukjes.
Snijd de olijven in ringtjes.
Voeg een eetlepel olie toe en schep alles om.
Als het water kookt, voeg de kip toe en kook het 3 minuten. Giet af, voeg het bij de salade, schep om en serveer direct.
De pasta kan je tegelijkertijd koken en door de salade scheppen.
Lekker met feta: je kan 20 0f 40 gram feta er overheen kruimelen (wil je afvallen? Bewaar dan je kaas voor dit gerecht).
Maak eventueel op smaak met een beetje (kruiden)zout en (cayenne)peper. A

Eet smakelijk!

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Mail me voor meer informatie: nanna@foodandyou.nl

Groetjes en tot ziens!
Nanna

 Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!

Delen via

Bekijk meer