Glutenvrije muesli maken!

Wil jij ook een keer wat anders dan brood?

Maak dan je eigen (biologische) muesli!

Ik heb een mix van boekweit-, quinoa-, mais-, amaranth- en gierstvlokken (allemaal glutenvrij) m’n yoghurt gedaan.
Wel even laten staan als je de vlokken zacht wil laten worden.

De vlokken koop je in losse zakken bij de natuurvoedingswinkel.
20 gram vlokken staat qua calorieën ongeveer gelijk aan 1 snee brood.

Wil je het wat zoeter? Doe er rozijntjes of gedroogde abrikozen door!
Ook lekker met noten, kokos of zaden.

Als je wat meer tijd hebt kan je ook super gezonde home made granola maken!
Meng in een grote kom alle granen, pitten en noten en doe daar wat kaneel doorheen.
Laat wat kokosolie en honing of ahornsiroop in een pannetje op laag vuur smelten en schenk dit bij je mueslimengsel.
Alles doorroeren met eventueel een klein beetje water erdoor en leg het daarna op een bakplaat (met bakpapier) ongeveer een uur in een voorverwarmde oven (180 C).
Na het afkoelen kun je deze heerlijke granola in een luchtdichte trommel ongeveer 3 weken bewaren.

Eet smakelijk!

<<< Lees meer blogs!

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer