Gepofte aubergine met gehakt!

Heerlijk is dit recept als je even zin hebt in net wat anders!
Nicole komt bij mij om af te vallen en weer fit te worden en dit is een van haar succesrecepten.
En, het fijne is, het past precies in je dagmenu als je bij ons een  afslankprogramma volgt!
Dank je wel Nicole!! 🙂

 

Gepofte gevulde aubergine met gehakt
– voor 2 personen-

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 200 gram mager rundergehakt of tartaar
  • 2 uien, 2 tenen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes (vers of uit blik)
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 20 of 40 gram geraspte (30+) kaas*
  • kaneel, oregano, verse peterselie voor garnering
  • Serveer met bulgur of quinoa (60 gram ongekookt) of (volkoren)turks brood bij (85 gram)
  • Lekker met een sausje: een lepel 0% Griekse yoghurt, beetje citroensap, chilipeper, gedroogde munt

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.
Bestrijk de aubergines met een beetje van de olijfolie en leg ze 30 minuten op een bakplaat in de oven. Draai ze na 15 minuten een keer om.

Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan met de rest van de olie.
Voeg het gehakt/tartaar toe en bak rul. Breng het op smaak met peper, zout, oregano en kaneel.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd de olijven in ringetjes en schep ze als laatste door het gehaktmengsel.

Haal de aubergines uit de oven. Snijd deze net niet helemaal doormidden (in de lengte) en vouw open. Vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi ze met een kaas. Zet de aubergines nogmaals 15 minuten in de oven. Voor het serveren nog bestrooien met wat fijngehakte peterselie.

Tips:

Volg je bij ons een afslankprogramma? Houd dan je kaas over om dit te gebruiken bij dit gerecht. Vul de kaas dan in bij “kaas” op je weekstaat.

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Nanna

Nanna van den Nieuwendijk - FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!

[supsystic-form id=26]

 

Delen via

Bekijk meer