SPAGHETTI MET VEGETARISCH GEHAKT

Heerlijk spaghetti! Kan dat als je wilt afvallen? Jazeker! Kies voor volkorenspaghetti en voeg veel groenten toe. Een lekker snel, simpel en voedzaam gerecht! 😊

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 steeltjes lente-ui
  • 400 gram macaroni- en spaghettigroenten
  • 150 gram tomaten
  • 340 gram Traditional Pastasaus (Jumbo) of een zelfgemaakte pastasaus*
  • 240 gram volkoren spaghetti
  • 350 gram kruimig gehakt van Veggie chef

Optioneel: 4 eetlepels edelgist vlokken of 80 gram geraspte 30+ kaas.


Bereiding:

  • Kook de pasta zoals op de verpakking beschreven staat.
  • Snijd de ui in ringen en pers de knoflook. Fruit aan in 2 el olijfolie.
  • Snijd de tomaten in stukjes en bewaar tot het einde.
  • Snijd de champignons door vieren. Voeg deze samen met de andere groenten en het ‘gehakt’ toe aan de ui en knoflook. Bak op middelmatig vuur tot de groenten wat zachter zijn geworden. Voeg dan de tomaten toe. Als laatst voeg je de pastasaus toe.
  • Giet de pasta af en voeg bij de rest.
  • Roer het goed door en verdeel de porties over vier borden. Garneer met wat edelgistvlokken of 30+ kaas.

*Liever zelf je pastasaus maken? Gebruik dan gezeefde tomaat (zonder toevoegingen) en breng op smaak met peper (en naar smaak zout), tijm, oregano, knoflookpoeder, uipoeder en verse basilicum.

Volg je ons voedingsplan? Houd overdag 20 gram ‘kaas’ over.

 

Kook ze!

Delen via

Bekijk meer