fbpx

SHAKSHUKA MET AUBERGINE EN GEHAKT

26 mrt SHAKSHUKA MET AUBERGINE EN GEHAKT

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram mager rundergehakt of tartaar
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • ½ theelepel rode peper (poeder)
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 4 sneeën volkorenbrood

Bereiding:

  • Snijd de knoflookteentjes fijn. Houd de helft ervan apart.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met wat peper en zout, tijm, oregano en helft van de knoflook en kneed dit door elkaar. Draai er dan kleine gehaktballetjes van.
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit wat olie in de pan en doe hier de andere helft van de knoflook bij en de uienringen.
  • Fruit de ui en knoflook aan en voeg dan de gehaktballetjes toe. Bak rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de aubergine en paprika in blokjes. Voeg deze toe als de gehaktballetjes bruin zijn. Laat ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur bakken.
  • Zet het vuur laag en voeg de tomatenblokjes, komijnpoeder, cayennepeper, gezeefde tomaat en paprikapoeder toe. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus. Breek daar een ei in en zorg dat de dooier heel blijft. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10-12 minuten op laag vuur staan, tot de eieren net gestold zijn.
  • Eet samen met de sneeën volkorenbrood.

Tip!
Maak een dubbele hoeveelheid, maar dan zonder ei. Je kunt dit de volgende dag prima als pastasaus gebruiken. Kook er dan 60 gram volkorenpasta per persoon bij.

Eet smakelijk!

Groetjes Susan