fbpx

APPELPANNENKOEKJES

foto appelpannenkoek

26 mrt APPELPANNENKOEKJES

Een lekker en gezonde vervanger van je boterham met kaas!

Ingrediënten per persoon:

  • 1 ei
  • 20-25 gram volkoren-, spelt-, amandel- of boekweitmeel
  • 1 appel
  • Koek- en speculaaskruiden
  • Kaneel
  • 1 el olie

Voor de garnering (optioneel):

  • 1 theelepel 100% pindakaas of gemengde notenpasta
  • Granaatappelpitjes

Bereiding:

  • Was, schil en rasp de appel fijn.
  • Kluts het eitje door elkaar, voeg de meel, de appelrasp en de kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verhit steeds een klein beetje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes. Ik heb 6 pannenkoekjes uit het beslag kunnen halen (+/- 1 eetlepel beslag per pannenkoek).
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  • Optioneel: Garneer met pindakaas of notenpasta (ik heb deze wat aangelengd met water zodat ik hem eroverheen kon ‘druppelen’) en granaatappelpitjes.

Volg je bij ons in de praktijk een programma? Je kunt dit recept als volgt invullen op je weekstaat:
1 ei = 1 x ‘kaas’
20 gram meel = 1 x ‘brood’
1 appel = 1 x fruit
1 el olie = ‘halvarine’

Eet smakelijk,
Groetjes Susan