Een lekker en simpel gerecht zonder het gebruik van kant-en-klare kruidenmixen. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf je kruidenmixen te maken en toch een smaakvol gerecht te krijgen? Een stuk gezonder dan de kant-en-klare mixen in de supermarkt.
De toevoeging van de zelfgemaakte satésaus maakt de bami ook helemaal af!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 gram ongekookte mie(nestjes)
- 200 gram kip (in blokjes gesneden)
- bami/nasi pakket van 450 gram (zelf snijden mag natuurlijk ook, je kunt dan bijvoorbeeld spitskool, rode ui, wortel, prei en taugé gebruiken)
- Scheutje ketjap
- Beetje sambal
- 1 à 2 el (wok)olie
- Bamikruiden*
- Satésaus**
Bereiding:
- Kook de mie volgens de instructies op de verpakking;
- Verhit de olie in een wokpan. Bak hierin de kip gaar;
- Voeg de bamigroenten toe en wok even kort mee;
- Voeg de bamikruiden toe en wok even kort mee;
- Voeg de gekookte mie toe en meng alles goed door elkaar;
- Breng op smaak met ketjap en sambal;
- Serveer met de satésaus.
*Bamikruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- ¼ theelepel chilipoeder
- ¼ theelepel peper
- ½ theelepel kerrie
- Snufje zout
Meng alles goed door elkaar.
**Satésaus
- 50 gram 100% pindakaas
- 12 gram ketjap
- 100 ml water
- Snufje knoflookpoeder
- ¼ theelepel gemberpoeder
- Beetje citroensap
Breng in een pannetje het water, de citroensap, de ketjap en de specerijen aan de kook.
Voeg de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus op een laag vuur even kort pruttelen. Serveer de satésaus warm.
Volg je bij ons in de praktijk een gezondheidsprogramma? Streep je satésaus dan weg onder 25 gram noten.
Eet smakelijk!
Groetjes Susan