Rozijntje? Ongezwaveld!

Wat geef jij je (klein)kinderen als tussendoortje?

Mijn dochter krijgt regelmatig rozijntjes ’s ochtends als we samen thee drinken.

Wist je dat het het belangrijk is voor de gezondheid van je kleintje om ongezwavelde rozijnen te nemen?
Rozijnen worden na het drogen gezwaveld, dat wil zeggen behandeld met zwaveldioxide (de stof die naar rotte eieren ruikt).
Na deze behandeling zijn ze vrij van bacteriën en insecten. Het verlengt de houdbaarheid van de vrucht. Het is een redelijk giftig middel.

In de biologische tuinbouw wordt zwavel niet gebruikt. Dat betekent wel dat de oogst vaak minder is omdat het fruit niet beschermd is. Dat maakt dat ongezwaveld fruit veel duurder is.

Als je geen ongezwavelde rozijnen neemt is echt aan te raden om ze eerst te wassen voordat je ze eet zodat je de ontstane sulfieten weg spoelt.

Biologische rozijnen zijn meestal ongezwaveld. Het staat ook op de verpakking!

Groetjes Nanna

<<< Lees meer blogs!

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer