fbpx

Zalmquiche

18 mrt Zalmquiche

Wat heb je nodig?
-4 personen-

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 15 gram bieslook
  • 250 gram zalmfilet
  • 2 el olie
  • 150 gram doperwten, bevroren
  • 300 gram prei, in ringen
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche light
  • 80 gram geraspte 30+ kaas
  • quichevorm, 26 cm

Bereiding:

  • Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes.
  • Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes aan. Voeg de bevroren doperwten en de preiringen toe en bak zo’n 3 minuten mee. Verdeel de groenten over het bladerdeeg en leg de zalmblokjes er bovenop.
  • Klop de eieren met de crème fraîche los en meng de geraspte kaas, bieslook, peper en zout erdoor. Schenk over de quichevorm.
  • Bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer met een frisse salade om je portie groenten nog wat op te hogen.


Volg je bij ons in de praktijk een programma?

Houd overdag 20 gram 30+ kaas over om te verwerken in dit gerecht. Vul het bladerdeeg in bij aardappels/rijst/pasta.
Onze adviezen gaan ervan uit dat een slanke maaltijd zo’n 500 kcal bevat. Dit gerecht levert 580 kcal per persoon.

Eet smakelijk!

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!