Heel groen en heel gezond: Artisjokken ondersteunen de galproductie, bevorderen de vertering, helpen bij ontgiften (net zoals kurkuma) van de lever en verlagen het (slechte) cholesterol!
Wat heb je nodig:
- 4 gestoomde artisjokharten (koud)
- 400 gr spinazie
- 2 tl kurkuma
- sap van een citroen
- 2 teentjes knoflook
- handje peterselie
- 300 ml water
- 4 ijsblokjes
Bereiding:
Bereid eerst de artisjok (dit kan ook een dag eerder):
- Snijd de stelen en eventueel minder verse blaadjes van de artisjok.
- Zet een pan met ruim water op het vuur met sap van een halve citroen en een beetje zout. Zorg dat de artisjok onder water staat en breng aan de kook.
- Na 50 minuten zachtjes koken is de artisjok klaar. Prik voor de zekerheid in een blaadje en als die losraakt is die gaar.
- Laat de artisjok goed uitlekken (ondersteboven).
- Pel vervolgens de artisjok blaadjes een voor een af en verwijder de laatste kleine blaadjes en het hooi. alleen het lekkerste gedeelte gebruik je en dat is het harde deel. Die snijd je in stukken en laat je afkoelen.
- Zet de rest van de ingrediënten klaar voor de blender en blenden maar!
Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!