WInterdip

Doordat we nu meer aan huis gebonden zijn, de dagen donkerder en natter worden én de winter weer in aantocht is, is de kans op een (corona)winterdip groter dan andere jaren. Dit willen we natuurlijk allemaal voorkomen. Maar wat kun je zelf doen?

Ga naar buiten
Ik moet toegeven; Ik heb met deze natte dagen ook echt niet altijd zin om naar buiten te gaan. Maar wat voel ik me altijd goed als ik dat dan wel doe! Buitenlucht, en met name bewegen in de buitenlucht, is namelijk zo ontzettend gezond voor je. Na een wandeling in de frisse lucht voel ik me altijd energieker en blijer.

Slaap voldoende
We hebben zo’n 7-8 uur slaap nodig om onze weefsels en hersenen te laten herstellen. Mis je iedere nacht een aantal uur slaap dan kun je hier op de langere termijn veel (mentale) klachten van kunt krijgen.

Kies voor goede en gezonde voeding
Kies voor voeding en geen vulling. Zorg ervoor dat je volop vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgt. Weet je niet hoe? Dan kunnen wij je hier natuurlijk heel goed bij helpen!

Zorg voor voldoende ontspanning
Deze tijden kunnen voor genoeg stress zorgen, belangrijk dus om de balans tussen spanning en ontspanning wat extra aandacht te geven. Besteed dagelijks een moment aan iets wat jij leuk vindt. Dit kan wandelen, puzzelen, lezen, hobbyen, sporten, wat dan ook zijn. Als het voor jou maar ontspannend werkt 🙂

Blijf in contact met je naasten
Een gezellige middag of avond met je naasten is natuurlijk de perfecte manier om te ontspannen. Natuurlijk wel op gepaste afstand, maar ook dan zijn er nog volop mogelijkheden. Lekker wandelen en bijkletsen met die vriendin, een kop thee drinken met de buurvrouw, een online quiz met je vrienden, etc.

 

Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!

Susan

Susan cirkel

Delen via

Bekijk meer

Delen via

Bekijk meer